Overweeg je om Stichting ALS Nederland op te nemen in je testament? Wat een mooie gedachte! Want zo draag je – ook als je er niet meer bent – bij aan een toekomst zonder ALS.
Anja Bramsen, onze relatiebeheerder Schenken en Nalaten, geeft antwoord op de vijf meest gestelde vragen over nalaten aan Stichting ALS Nederland.
Wanneer er geen testament is van degene die overlijdt, bepaalt de wet wat er met de nalatenschap gebeurt. Familie komt als eerste in aanmerking. Door middel van een testament bepaal je zelf je wensen ten aanzien van je nalatenschap. Het geeft rust en zekerheid te weten dat alles goed geregeld is.
Wanneer je Stichting ALS Nederland opneemt in je testament, wordt je nalatenschap voor de volle 100 procent besteed aan de strijd tegen ALS. Stichting ALS Nederland is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en hoeft daarom geen erfbelasting te betalen.
Heb je Stichting ALS Nederland benoemd in je testament? Wat een mooi gebaar! We horen dit graag, zodat wij je op de hoogte kunnen houden van de ontwikkelingen op het gebied van onderzoek naar ALS. Wij nodigen je ook graag uit voor bijvoorbeeld onze open dag in het ALS Centrum. Je kunt het natuurlijk aangeven als je hier geen prijs op stelt. Wij doen er alles aan om het contact via jouw wensen te laten verlopen.
Wij werken samen met NuNotariaat. Daar regel je eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in je eigen tempo, een testament. Ontdek hoe het werkt op nunotariaat.nl.
De ‘Code Nalaten’ dient als leidraad voor het werven van nalatenschappen voor goededoelenorganisaties. In het document bevinden zich richtlijnen waar wij ons als goed doel aan moeten houden met betrekking tot het verwerven/verkrijgen van fondsen uit nalatenschappen.
Meer weten? Lees het document dat onder toezicht van Nederland Filantropieland is opgesteld.
Code Nalaten
In ons gratis magazine Schenken en Nalaten hebben we alle belangrijke informatie over periodiek schenken en nalaten op een rijtje gezet.