Er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek om een oorzaak en een behandeling te kunnen vinden. Dankzij nalatenschappen kunnen we de zoektocht naar oplossingen versnellen.

In Nederland krijgen jaarlijks zo’n 500 mensen de diagnose ALS. Wat begint met spiertrillingen, verminderde coördinatie of moeite met praten, heeft dan niet alleen een naam maar ook een vreselijke prognose! Want ALS is een meedogenloze ziekte waar nog steeds geen medicijn voor is.

Wetenschappelijk onderzoek

Door recente technologische ontwikkelingen is de kans op een doorbraak groter dan ooit. Wat daarvoor nodig is, is veel meer geld. Nu is het tijd om door te pakken en daarom moeten we blijven investeren in onderzoek. Want alleen via onderzoek kunnen we onze droom – een toekomst zonder ALS – waarmaken.

Een toekomst zonder ALS

Om die droom te bereiken is geld nodig. Veel geld. Wij zijn de belangrijkste financier van wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland. Wij krijgen geen overheidssubsidie. In de afgelopen jaren zijn er enkele hoopvolle doorbraken geweest. Maar er is nog veel geld nodig voor verder onderzoek. Wil je dat de strijd tegen ALS, PSMA en PLS doorgaat? Neem Stichting ALS Nederland dan op in je testament.

Nalaten aan Stichting ALS Nederland

Bijdragen aan een toekomst zonder ALS, ook als je er niet meer bent. Een mooie gedachte. Door onze ANBI-status betalen we geen erfbelasting en wordt je nalatenschap voor 100% besteed aan een oplossing voor ALS.

Stappen bij een testament

Een notaris maakt een testament op, maar zelf kun je al veel voorbereiden. Bekijk de video met handige tips van onze huisnotaris, doe de testamenttest of schrijf je in voor een gratis testamentcheck.

Wat is ALS

ALS is een ziekte van de zenuwcellen die vanuit de hersenen de spieren aansturen, net als PSMA en PLS. De oorzaak van de dodelijke ziekte ALS is nog niet bekend en een behandeling is er niet.

Voor de executeur of notaris

Als executeur komt er vaak veel op je af. Wij helpen graag om de nalatenschap, waarbij Stichting ALS Nederland in het testament is opgenomen, zo goed mogelijk af te wikkelen. Bekijk onze informatie voor de executeur of notaris.

Veelgestelde vragen over nalaten aan een Stichting ALS Nederland

Wij krijgen verschillende vragen over nalaten aan Stichting ALS Nederland en het opstellen van een testament. De meest gestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Heb je een andere of aanvullende vraag? Neem dan gerust contact op met onze relatiebeheerder Anja Bramsen, via [email protected] of 088 – 666 0 333.

Magazine Schenken en Nalaten

In ons gratis magazine Schenken en Nalaten hebben we alle belangrijk informatie over periodiek schenken en nalaten op een rijtje gezet. Bekijk hier de digitale versie of vraag ém snel aan per post.

Vraag het magazine aan

Roos Borst - Meijer
Nabestaande
"Mijn man is overleden aan ALS, daarom heb ik de stichting in mijn testament opgenomen. Koos zou het hier mee eens zijn geweest. Hij heeft tijdens zijn ziekte aan allerlei onderzoeken meegedaan, op die manier droeg hij bij om een oplossing te vinden voor ALS."