Ja, sinds 1 januari 2009 is onze stichting erkend door het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving). Het CBF is een onafhankelijke organisatie.
De Erkenning door het CBF is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, de Toezichthouder Goede Doelen wordt uitgegeven. Alleen goede doelen die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen de Erkenning krijgen. Zo kun je ervan uitgaan dat Erkende Goede Doelen daadwerkelijk bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro, verantwoording afleggen en zich onafhankelijk laten controleren.
Stichting ALS Nederland heeft een ANBI-status. Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. In ons geval is dit algemeen nut de strijd tegen ALS, PSMA en PLS.
Het inkomen van onze directeur bedroeg in 2022 € 89.125 (brutoloon, exclusief vakantiegeld en werkgeverslasten).
Stichting ALS Nederland is aangesloten bij Goede Doelen Nederland en houdt zich aan de beloningsregeling voor directeuren. De regeling geeft aan de hand van zwaartecriteria een maximumnorm voor het jaarinkomen. De weging van de situatie bij Stichting ALS Nederland vond plaats door de Raad van Toezicht. Dit leidde tot een zogenaamde BSD-score van 346 punten met een maximaal jaarinkomen (brutoloon en vakantiegeld, exclusief werkgeverslasten) van € 100.527 voor de directeur-bestuurder (functiegroep F). Het jaarinkomen van onze directeur ligt daarmee ruim onder het maximum van de functiegroep.