Tijd voor MAX stond op maandag 27 mei in het teken van de dodelijke zenuw- en spierziekte ALS. In deze speciale uitzending kwamen onderzoekers, patiënten en anderen aan het woord over de impact van de ziekte en de stand van zaken rondom onderzoek. 

Aan tafel bij Sybrand Niessen en Dionne Stax zaten ambassadeur Gerard Ekdom en Limore Noah, directeur van Stichting ALS Nederland. Gerard Ekdom verloor zijn moeder aan ALS. Ook ambassadeur Natasja Froger vertelde haar persoonlijke verhaal waarom ze zich al jaren inzet voor deze ziekte.

Rosalie en Isabelle van der Velde verzorgden het muzikale optreden voor hun vader Michel, die drie jaar geleden de diagnose ALS kreeg. Sebastiaan Kuiken kreeg deze diagnose twee jaar geleden en vertelde met zijn vrouw Chantal over de impact van de ziekte op hun dagelijks leven. Greetje Heemstra weet sinds vorig jaar dat ze de erfelijke variant van ALS heeft en kwam samen met haar man Cor in en rondom huis in beeld.

Vanuit onderzoek vertelden Leonard van den Berg van het ALS Centrum Nederland en Jeroen Pasterkamp van het Hersencentrum UMC Utrecht over de recente technologische ontwikkelingen, waardoor de kans op een doorbraak groter is dan ooit.

Kijk hier naar de uitzending