De Amsterdam City Swim heeft op 8 september een geweldig bedrag van maar liefst € 1.443.848,- opgehaald voor de strijd tegen ALS. Dit jaar trotseerden meer dan 2700 deelnemers het water van de Amsterdamse grachten. Onder hen bevonden zich zowel recreatieve als professionele zwemmers, teams van bedrijven, sportverenigingen en individuen die zich persoonlijk betrokken voelen bij de strijd tegen ALS. 

De Amsterdam City Swim begon in 2011 als een kleinschalige inzamelingsactie, georganiseerd door 14 vrienden, waarvan één, Weert-Jan Weerts, leed aan ALS. Dankzij de vele positieve reacties en de groeiende betrokkenheid, is het evenement inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement met duizenden deelnemers. In de afgelopen jaren is er in totaal al meer dan 13 miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar ALS.

Het evenement heeft zich ontwikkeld tot een symbool van solidariteit en vastberadenheid. Door de gezamenlijke inspanningen van deelnemers, sponsors en vrijwilligers, draagt de Amsterdam City Swim elk jaar weer bij aan het vinden van een effectieve behandeling voor de slopende ziekten ALS, PLS en PSMA.

Een grote dank gaat uit naar alle zwemmers, vrijwilligers, crew en sponsors die deze dag tot een groot succes hebben gemaakt. Ook een speciaal woord van dank aan de mensen met ALS, PLS en PSMA, die ons blijven inspireren met hun kracht en doorzettingsvermogen. En aan alle donateurs: jullie bijdragen maken een enorm verschil. Doneren kan nog tot 1 oktober.

Foto: Ruben Snitslaar