In aflevering 7 van de documentaire ‘ALS alles anders wordt’ neemt Geert Jongeneel het moeilijke besluit om te stoppen met zijn werk in loondienst. Het wordt hem te zwaar en hij gaat zijn kostbare tijd op een andere manier invullen.

Geert is de eerste ALS-patiënt die een hulphond heeft aangevraagd. De hond kan Geert helpen met kastjes en deuren opendoen en met oppakken en aangeven van spullen, zoals de afstandsbediening.

Verder vertelt Geert over de ziekte ALS als zijn zogenoemde ‘ongewenste gast’ waar hij last van heeft. Deze ongewenste gast neemt zijn lichaam steeds meer over en kost hem te veel energie, maar bepaalt niet zijn keuzes.

Geert kreeg in 2018 de diagnose ALS. Hij besloot de impact van de dodelijke ziekte op zijn leven en dat van zijn gezin, vast te leggen in de documentaire ‘ALS alles anders wordt’. Vanaf 2021 legt documentairemaker Olaf Koelewijn mooie, ontroerende en confronterende momenten binnen hun gezinsleven vast.

Onlangs is ook een indrukwekkende podcast gepubliceerd waarin Geert en zijn vrouw Barbara openhartig vertellen hoe hun leven veranderde vanaf het moment dat Geert de diagnose ALS kreeg.

Bekijk aflevering 7

Andere afleveringen terugkijken? Bezoek deze pagina.