Ervaringsverhalen

De ziekten ALS, PSMA en PLS hebben een diepgaande impact op het leven van patiënten en hun omgeving. Iedereen die geraakt wordt, heeft een eigen verhaal. Deze verhalen zijn samengevat in diverse interviews en die delen wij graag met jullie.

Gevonden resultaten: 131
Marjan van den Eijnde nam als nabestaande deel aan de campagne 'Geen tijd te verliezen'

Marjan van den Eijnden

“Hij was vel over been. Euthanasie durfde hij niet aan, hij hoopte in slaap te vallen en niet meer wakker te worden”

Dixie Arts nam als nabestaande deel aan de campagne 'Geen tijd te verliezen'

Dixie Arts

“Ik zal ook nooit vergeten dat hij toen tegen me zei, ‘heinner me als opa, niet als een zieke man.”

Actievoerders Remke, Bela, Desiree en

Dutchess of the Sea

“Het verhaal van Diana houdt mij nogal bezig, zij is een jonge vrouw (midden 40) en met de diagnose ALS lag haar hele toekomstbeeld ineens aan diggelen.”

Actievoerder Anja Bramsen

Anja Bramsen

“Onderweg maak ik foto’s of een vlog met mijn iPhone, iets wat nog op mijn wish-list stond. Ik ben meer van achter de schermen werken, maar heb er nu een nieuwe hobby bij! ”

Onderzoeker en neuroloog Jeroen Pasterkamp

Jeroen Pasterkamp

“Ik zoek voortdurend verbinding met de praktijk. Stel dat een arts een vraag heeft over de rol van de bloed-hersenbarrière. Dan bouwen we de bloed-hersenbarrière in ons systeem in.”

Onderzoeker ALS Thuismeten Anita Beelen

Anita Beelen

“ALS kent een brede variatie, geen patiënt is hetzelfde. Voor sommige patiënten is de informatie te weinig, voor anderen komt informatie te vroeg of is het te veel tegelijk.”

Onderzoeker levensverwachting Henk-Jan Westeneng

Henk-Jan Westeneng

“Veel ALS-patiënten hebben vragen over hun levensverwachting. Met dit nieuwe model kunnen we ALS-patiënten die dit willen weten, meer duidelijkheid geven en de zorg beter afstemmen.”

Onderzoeker scans Bram Nitert

Bram Nitert

“Dat ALS gerelateerd is aan PSMA en PLS is bekend. Mede dankzij het MRI-onderzoek weten we nu ook dat er een relatie met frontotemporale dementie (FTD) bestaat.”