Als één product het predikaat superfood verdient, is het de pindakaas van De Pindakaaswinkel. Vol met eiwitten, gezonde vezels, vitaminen en mineralen. Zoutarm én palmolievrij. Duurzaam en met liefde gemaakt. En last but not least: ontzettend lekker.
“Wat er op het potje staat, zit er ook in”, zegt oprichter aka pindabaas Michiel Vos. “Zelfs de zoutrijke smaken bevatten nog altijd 25 procent minder zout dan de pindakaas die je in de supermarkt koopt. Daarom is onze pindakaas ook populair onder sporters en diëtisten.” Michiel opende de eerste winkel in de Amsterdamse Czaar Peterstraat; daarna volgden onder meer Utrecht en Rotterdam. De pindakaas (ook verkrijgbaar in speciaalzaken en online) is er in tien verschillende smaken, waaronder koffie-zeezout, chilipeper-citroengras en stroopwafelkaneel. Daarnaast staat elke maand een tijdelijke smaak in de etalage, zoals de Pindaklaas rond 5 december.
Daar komt nu een heel speciale variant bij: de PindakaALS. Een – Michiel kan het weten – verslavend lekkere pindakaas met karamel en pure chocolade, speciaal gemaakt voor het goede doel. Het is een primeur voor De Pindakaaswinkel.